Seemotoapteekeille lämpötilavalvonta


Usein kysyttyä (mm. apteekkikauppa)

Seemotolta usein kysytyt kysymykset

Apteekkikauppa - Olen hankkinut uuden apteekin, miten saan Seemoton sinne mukaani?

Kun apteekkikauppa toteutuu ja vanhassa apteekissa on Seemoto käytössä, on ajankohtaista sopia Seemoto-lämpötilavalvonnan jatkosta. Myyntipäivämäärän ollessa tiedossa, kannattaa hyvissä ajoin ottaa yhteyttä Seemoton asiakaspalveluun.(sähköposti support@seemoto.com). Asiakaspalvelijamme ottaa asianosaisiin yhteyttä, ehdottaa tapauskohtaisesti parhaan ratkaisun tilanteeseen ja tukee Seemoto-järjestelmän siirtoon liittyvissä käytännön asioissa.

  • Optimaalisesti apteekkikauppa kannattaa hoitaa siten, että vanhassa apteekissa toimiva järjestelmä jätetään sinne (mikäli uusi apteekkari ottaa Seemoton käyttöön) ja uuteen apteekkiin toimitetaan uusi järjestelmä (mikäli sitä siellä ei vielä ole). Seemoto-tukitiimi auttaa tässä järjestelyssä.
  • Seemoto on siis mahdollista siirtää vanhassa apteekissa suoraan uudelle apteekkarille sellaisenaan. Tällöin kartoitetaan vain mahdolliset muutokset järjestelmään ja käyttäjätietoihin.
  • Jos uusi apteekkari ei jatka Seemoton kanssa ja laitteet ovat olleet vuokralla, ne pitää palauttaa Seemoto-asiakaspalvelun osoitteeseen. Mikäli laitteet on hankittu omaksi ja siten jäävät tarpeettomaksi, ne voi siinäkin tapauksessa palauttaa meille, jolloin huolehdimme niiden asianmukaisesta kierrättämisestä.
Olen jäämässä eläkkeelle, miten voin irtisanoa Seemoton?

Apteekeille tarjoamamme Seemoto-palvelut kattavat kaikki vaiheet niin käyttöönotosta aina palvelusta luopumiseen asti. Jos haluat irtisanoa Seemoto-palvelun, lähetä siitä sähköpostia asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen support@seemoto.com. Tukitiimin asiakasvastaava ottaa teihin yhteyttä ja sopii tarkemmin käytännön toimenpiteistä.


Jos laitteet ovat olleet vuokralla, ne ne pitää palauttaa Seemoto-asiakaspalvelun osoitteeseenMikäli laitteet on hankittu omaksi ja siten jäävät tarpeettomaksi, ne voi siinäkin tapauksessa palauttaa meille, jolloin huolehdimme niiden asianmukaisesta kierrättämisestä.

Seemoto ei näytä lämpötiloja, mitä teen?
Vaikka Seemoto on osoittautunut hyvin luotettavaksi järjestelmäksi ja langattomien antureiden kommunikoinnin luotettavuus on poikkeustilanteita lukuunottamatta erittäin korkea, niin joskus saattaa silti tulla eteen ongelmatilanteita. Seemoto-asiakaspalvelu auttaa niissä, mutta muutaman yksinkertaisen asian voi tehdä itsekin ennen yhteydenottoa.

Seemoto-anturit kommunikoivat tukiaseman kanssa langattomasti. Normaalisti yhteys toimii luotettavasti sen jälkeen, kun laitteet on asennettu hyville paikoille ohjeittemme mukaisesti. On kuitenkin mahdollista, että yhteys katkeaa hetkellisesti. Tähän voi olla useampia syitä.

Langaton lyhytaaltoinen signaali ei kulje kunnolla nesteen, metallin tai raskaiden rakenteiden läpi. Se kulkee ensisijaisesti heijastumalla seinien kautta. Huoneesta toiseen se kulkee todennäköisimmin oviaukon ja läpivientien tai tilojen välisien rakenteiden kuten sähköjohtojen kautta. Ihminen on pääasiassa nestettä ja jos esimerkiksi kaksi ihmistä jää keskustelemaan sopivalle paikalle jääkaapin eteen, voi anturin yhteys tukiasemaan katketa hetkellisesti.

Päänäkymässä kunkin kohteen kohdalla näkyy, kuinka kauan kyseisen laitteen viimeisestä lähetyksestä on kulunut. Jos viimeisestä lähetyksestä on alle tunti aikaa niin ei kannata ryhtyä toimenpiteisiin. Todennäköisesti anturi palaa linjoille itsestään. Jos anturi on ollut poissa linjoilta esim. kaksi tuntia, kannattaa tarkistaa, löytyykö tälle jotain selitystä.

Ensimmäiseksi kannattaa käydä tarkistamassa, että:
• anturi ei ole irronnut taustalevystään
• anturi ei ole kulkeutunut jääkaapin takaosaan
• tuotteita ei ole pakattu kiinni anturiin (anturin ympärillä olisi aina hyvä olla muutama sentti tyhjää tilaa)
• tukiasema on kiinni sähköissä ja sen eteen ei ole pakattu tavaroita

Jos löydät jonkun selittävän tekijän yhteyskatkolle, korjaa se. Samalla kannattaa myös irrottaa anturi taustalevystään yhdeksi minuutiksi. Tämän voi tehdä, vaikka et selkeää syytä havaitsisikaan. Anturissa ei ole erillistä virtakytkintä, mutta sen taustalevyssä on magneetti, joka toimii eräänlaisena virtakytkimenä. Anturi tarkistaa magneetin läsnäolon minuutin välein. Jos siis irrotat anturin taustalevystä ja kytket heti takaisin, se ei huomaa olleensa irti ollenkaan. Anturi vilkauttaa oikeassa yläkulmassaan punaista lediä havaittuaan irrotuksen taustalevystä. Tämän jälkeen, kun painat anturin takaisin kiinni taustalevyyn, se vilkauttaa 15 sekunnin kuluessa vihreää lediä, jos saa yhteyden tukiasemaan tai punaista lediä, jos ei saa tukiasemalta vastausta.

Huomioi, että anturilta kestää hetken, ennen kuin se ehtii lähettää kaikki sisäiseen muistiinsa tallentamat mittaukset. Varsinkin siinä tapauksessa, että anturi on ollut poissa linjoilta pidemmän aikaa. Jos siis näet anturin vilkauttavan vihreää lediä liittymisen merkiksi niin älä huolestu vaikka mittaukset eivät näykään Seemoto-palvelussa välittömästi tämän jälkeen.

Alla on Youtubesta löytyvä ohjevideo yleisimpiin häiriötilanteisiin ja tarkemmat ohjeet, mitä itse voit tehdä niiden korjaamiseksi. Toimimalla käyttöohjeiden mukaisesti varmistat järjestelmän luotettavuuden.


Mikäli mieltäsi jäi vielä askarruttamaan jokin kysymys, johon et löytänyt vastausta, ole yhteyksissä Seemoto-tukitiimiin, joka palvelee Sinua Seemoton käyttöön liittyvissä kysymyksissä. 

Ota yhteyttä Seemoto-tukeen