Seemotoapteekeille lämpötilavalvonta

Lämpötilavalvonta - muistilista tueksesi

Lämpötilavalvonnan muistilista - apu lämpötilan omavalvontaan

Seemoto lämpötilavalvonta-muistilistan avulla varmistat, että Seemoto palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Lämpötilavalvontaa koskevan muistilistan sisältö on kuvattu alla pääkohdittain. Suosittelemme ottamaan Lämpötilavalvonta-muistilistan tueksesi niin, että Seemoto-palvelu on muistilistaa läpi käydessäsi avoinna selaimessa. Näin saatte siitä parhaan hyödyn irti. Voit myös ladata ja tulostaa Seemoto lämpötilavalvonta muistilistan sivun lopussa olevan linkin kautta. Suosittelemme ottamaan alusta alkaen oikeat käytännöt lämpötilavalvontaan! 

Lämpötilavalvonta - muistilista tueksesi (klikkaa allaolevasta listasta ohjeet näkyviin)

Seemoto koulutus
Voit kouluttautua Seemoto-käyttäjäksi silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Seemoto-koulutus koostuu johdannosta koulutukseen, neljästä eri opetusvideosta ja koulutuksen sisältöä mittaavasta testistä. Koulutus antaa valmiudet hoitaa lämpötilanseurantaa (omavalvontaa) itsenäisesti viranomaisvaatimukset täyttäen. Lähetämme sähköpostitse todistuksen hyväksytyistä testisuorituksista koostetusti perjantaisin.

Koulutuksen videot ja testin voit käydä läpi joko yhdellä kertaa tai useammassa erässä. Lähetettyäsi vastaukset järjestelmä tunnistaa automaattisesti sähköpostiosoitteesi. Testin voi suorittaa kerran yhdestä sähköpostiosoitteesta, joten maltathan vastata kaikkiin kysymyksiin ennen vastausten lähettämistä. Koulutuksen johdanto-osuus sisältää tarkemmat ohjeet koulutuksesta.


Katso lisätietoja Seemoto koulutuksesta.

Käyttöönotto ja ensimmäinen kirjautuminen järjestelmään

Olet saanut sähköpostiin käyttäjätilisi tiedot. Viesti sisältää käyttäjätunnuksen, salasanan ja linkin kirjautumissivulle. Salasana pitää vaihtaa ensimmäisellä sisäänkirjautumiskerralla.


Kirjautuessasi Seemotoon aukeaa ensimmäiseksi ”Kohteet” -näkymä. Yläpalkista voit vaihtaa näkymästä toiseen. Vaihtoehtoina on Kohteet, Hälytykset, Kartta, Raportit ja Ylläpito. Näkymien välillä voi liikkua myös ruudulla olevien linkkien kautta. Esimerkiksi kohdenäkymässä on linkki ”Mittausarvoraportti”. Sitä klikkaamalla näkymä siirtyy automaattisesti raporttinäkymään.

Seurantakohteet (Päänäkymä)

Kohdenäkymässä on listattuna kaikki kohteesi. Kohde voi olla yksittäinen anturi tai joukko samanlaisissa olosuhteissa olevia antureita (esim. Jääkaapit, joka sisältää anturit JK1, JK2 ja JK3). Antureiden ryhmittely kohteisiin helpottaa mittausarvojen seuraamista ja hälytysten määrittämistä. Esim. kaikille jääkaapeille saa määritettyä yhteisen hälytyksen, joka laukeaa, jos jokin kaapeista menee sallittujen rajojen ulkopuolelle (jääkaapeilla +2 - 8 C).


Näkymän vasemmassa reunassa näkyvät kaikki kohteesi. Näytön keskellä näkyy valitun kohteen kaikkien antureiden viimeiset mittaustulokset. Jos jollain kohteen anturilla on käsittelemätön hälytys, on kohdelistan reunassa varoituskolmio sen merkiksi.


Yksittäinen mittaustulos ei vielä kerro kovin paljoa. Klikkaamalla mittausarvojen yläpuolella olevaa ”Mittausarvoraportti” -linkkiä, siirryt raporttinäkymään. Siellä aukeaa raportti valitsemallesi kohteelle edellisestä keskiyöstä eteenpäin.


Alla olevasta videosta näet aiheeseen liittyvän ohjeistuksen

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Lämpötilanvalvontaraportit

Seemotossa on monia eri raportteja. Kaikki raportit eivät ole aktiivisina kaikille käyttäjille, koska esim. apteekilla ei ole käyttöä ajoneuvoraporteille. Kullekin asiakkaalle on aktivoituna vain hänelle hyödylliset raportit, jotta ylimääräiset raportit eivät turhaan tee näkymästä sekavampaa.


Jos tulit raporttinäkymään klikkaamalla etusivun linkkiä ”Mittausarvoraportti”, on kyseinen raportti nyt avattuna. Jos tulit näkymään valitsemalla yläpalkista ”Raportit”, voit valita haluamasi raportin vasemman reunan valikosta. Klikkaa ”Sensoriraportit” avataksesi listan käytettävissä olevista raporteista. Seemoton tärkein raportti on Mittausarvoraportti. Siitä näet yhden kohteen (esim. Huoneenlämpö) kaikki anturit kerrallaan.


Raportti aukeaa tälle päivälle. Mittausarvoraportti koostuu graafisesta osasta sekä sen alla olevasta numeraalisesta osasta. Viemällä hiiren osoittimen raportin päälle, näet yksittäisen mittauksen ajan ja mittaustuloksen. Graafin alapuolella näet valitun aikavälin minimin, maksimin ja keskiarvon kaikille kohteen antureille.


Raportin ylälaidassa ovat valintaikkunat: Päivämäärä alkaen, Päivämäärä päättyen, Kohde ja Sensorityyppi. Jos haluat tarkistaa mittaustulokset eilisestä alkaen, vaihdat vain ”Päivämäärä alkaen” -kentän arvoksi eilisen päivän ja tämän jälkeen klikkaat oikean yläkulman painiketta ”Katso raportti”. Jos haluat nähdä edellisen viikon lämpötilan valvontaraportin, valitset ”Päivämäärä alkaen” -kenttään viime viikon maanantain ja ”Päivämäärä päättyen” -kenttään sunnuntain. Tämän jälkeen klikkaat taas painiketta ”Katso raportti”.


Jos tarkastelit nyt kohdetta Jääkaapit, voit siirtyä tarkastelemaan kohdetta Huoneenlämpö, valitsemalla ikkunan ”Kohde” listasta kohteen Huoneenlämpö. Ja tämän jälkeen taas ”Katso raportti”.


Jos sinulla on esim. 4 jääkaappia ja kolme niistä on käyttäytynyt normaalisti, haluat keskittyä tarkastelemaan poikkeuksellisesti käyttäytynyttä jääkaappia. Klikkaa valintaikkunaa ”Sensorityyppi” ja poista valinta muista kuin sinua kiinnostavasta jääkaapista. Klikkaa Katso raportti ja näet pelkästään valitsemasi jääkaapin lämpötilat. Tämä selkeyttää mittausten tarkastelua.


Jokaisen Seemoto -raportin voi myös ladata omalle koneelle PDF- tai Excel -muodossa. Päivämäärä alkaen ikkunan alla on tätä varten pienet kuvakkeet, joita klikkaamalla pääset eteenpäin.


Alla olevalta videolta näet toimintaohjeet raportin lataamisesta

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Hälytykset

Yleensä määrittelemme asiakkaalle perushälytykset valmiiksi. Käyttäjän on mahdollista luoda uusia hälytysmäärityksiä tai muokata valmiita määrityksiä. Tämä voi olla tarpeellista esim. silloin, kun työntekijä vaihtuu ja lämpötilahälytysten ilmoitukset halutaan poistaa lähtevältä työntekijältä.


Jos sinulla on käsittelemättömiä hälytysilmoituksia näkyvät ne varoituskolmiona kohdenäkymän listassa. Olet myös todennäköisesti saanut hälytysilmoituksen sähköpostiisi tai tekstiviestinä puhelimeesi. 


Näkymän vasemmassa reunassa näet listan käsittelemättömistä hälytyksistä sekä hiljattain käsitellyistä hälytyksistä (käsitellyt näkyvät harmaana). Listan yläpuolella on linkit ”Hälytysmääritykset” sekä ”Hälytysraportti”, mutta niihin palataan tuonnempana.


Valitse listasta käsittelemätön hälytysmääritys ja sen tiedot aukeavat näytön keskiosaan. Tiedoista näet seuraavat asiat:

  • Kohde: Minkä kohteen anturi on aiheuttanut hälytyksen (esim. Jääkaapit)
  • Anturi: Mikä anturi on aiheuttanut hälytyksen (Esim. JK3)
  • Aloitusaika
  • Päättymisaika
  • Kesto minuutteina: aika ensimmäisestä rajojen ulkopuolella olleesta mittuksesta viimeiseen rajojen ulkopuolella olleeseen mittaukseen.
  • Hälytyksen tila: Ei käsitelty/ Käsitelty

Alempana näet vielä min/ka./max arvot hälytyksen keston ajalta sekä mahdolliset käyttäjän kirjaamat kommentit. Keskellä näkymää on painike ”Päivitä tila”. Klikkaamalla sitä pääset käsittelemään hälytyksen ja lisäämään kommentin poikkeaman syystä. Muutettuasi hälytyksen tilaksi ”Käsitelty”, muuttuu se vasemman reunan listassa harmaaksi. Käsitelty hälytysilmoitus säilyy listalla noin vuorokauden ajan. Tämä siksi, että joku toinenkin käyttäjä on voinut saada hälytysilmoituksen sähköpostiinsa ja voisi ihmetellä, jos listalla ei näkyisi enää mitään merkintää kyseisestä tapauksesta. Näkymän oikeassa yläkulmassa on linkki ”Avaa PDF”, josta saat halutessasi ladattua ilmoituksen kommentteineen.


Jos tulee tarvetta nähdä käsiteltyjä poikkeamaraportteja myöhemmin (viranomaistarkastukset), pääset tarkastelemaan niitä klikkaamalla vasemman yläkulman linkkiä ”Hälytysraportti”. Tämä siirtää sinut raporttinäkymään, jossa on hälytysraportti avattuna. Oletusarvoisesti se näyttää viimeisen kuukauden aikana tulleet hälytykset, mutta muokkaamalla Pvm alkaen ja päättyen -kenttiä, voit hakea vanhempiakin hälytyksiä. Muista klikata ”Katso raportti”.


Klikkaamalla hälytyslistalta hälytyksen nimen linkkiä, näet hälytyksen yksityiskohtaiset tiedot kommenteineen. Listan oikeassa reunassa näet jälleen PDF -kuvakkeen, josta saat halutessasi ladattua hälytysilmoituksen.

Alla oleva video kuvaa hälytysten toimintaa

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Hälytysmääritykset
Klikkaamalla vasemman yläkulman linkkiä ”Hälytysmääritykset”, näet listan luoduista hälytysmäärityksistä. Listan yläreunan painikkeesta ”+ Uusi hälytysmääritys”, voit luoda uuden hälytysmäärityksen. Halutessasi muokata olemassa olevaa määritystä, valitse listasta haluamasi hälytys ja sen tiedot avautuvat näytön keskiosaan. Ensimmäisellä välilehdellä määritetään hälytyksen tiedot ja toisella välilehdellä se kenelle lauenneesta hälytyksestä ilmoitetaan.

Klikkaa määrityksen alareunasta painiketta ”Muokkaa”. Määrityksestä löytyy seuraavat tiedot:
 • ​Nimi: Kannattaa antaa kuvaava nimi, kuten ”Jääkaappihälytys”
 • Taso: Tämä vaikuttaa siihen, minkä värinen varoituskolmio hälytyksen yhteydessä näkyy
  • Yli +8 C meneminen ei ole niin vakavaa kuin se, että lämpötila on menossa pakkaselle
 • Aktiivinen: Jos esim. viileäkaappi on huollossa ja anturi makaa pöydällä, voit ottaa ”Aktiivinen” valinnan pois huollon ajaksi. Muista kuitenkin käydä muuttamassa se takaisin sitten, kun kaappi on taas käytössä
 • Viesti: Tähän voit kirjoittaa lyhyen viestin, joka tulee sinulle tekstiviestihälytyksen yhteydessä.
  • Yleensä hälytyksen nimi ja automaattisesti viestissä näkyvä anturin nimi ovat jo tarpeeksi ja erillistä viestiä ei tarvita

Seuraavana näkymässä on hälytyksen ehdot eli ”Hälytys tapahtuu jos”:

 • Ehto: Voit valita, että kyseinen hälytys koskee
  • Kaikkia antureitasi: emme suosittele normaalia asiakasta käyttämään tätä
  • Kohderyhmää: Vain suurilla asiakkailla tarvetta kohteiden ryhmittelemiseen
  • Kohdetta: Tämä on yleensä paras vaihtoehto. Esim. Jääkaapit - Nyt yksi hälytysmääritys seuraa kaikkien kohteen antureiden mittauksia
  • Yksittäistä anturia: Tämä lähinnä silloin, jos olet palvelua määritellessä laittanut samaan kohteeseen antureita, jotka ovat eri käyttölämpötiloissa (esim. jääkaappianturi ja huoneenlämpöanturi samassa kohteessa). Tällöin eri käyttölämpötilassa oleville antureille tulee tietenkin asettaa eri hälytysrajat.
 • Arvo: Valitse anturityyppi, jota seurataan (yleensä Lämpötila) sekä rajat. Vaihtoehtoina on:
  • Arvo ei ole välillä: Syötä alaraja ja yläraja
  • Arvo on matalampi kuin: Hälytys tapahtuu, jos lämpötila laskee alle asetetun rajan
  • Arvo on korkeampi kuin: Hälytys tapahtuu, jos lämpötila nousee asetetun rajan yläpuolelle
 • Sijainti: Tämä on tarpeen vain liikkuvan kaluston seurannassa
 • Aika: Oletusarvoisesti hälytys on voimassa aina, mutta on mahdollista luoda hälytys joka on voimassa esim. vain ma - la; klo 7:00 - 19:00
 • Hälytys: Heti/ Viive
  • Yleensä ei ole tarkoituksenmukaista saada ilmoitusta lyhytkestoisesta lämpötilan hälytysrajojen ylityksestä, joka korjaantuu itsestään.
  • Esim. jääkaapin ovea pidetään hetken auki, kun järjestellään tavaroita ja lämpötila palautuu alle +8 asteeseen oven sulkeuduttua. Tällaisesta tilanteesta ei tarvitse hälyttää käyttäjää
  • Siksi +8 asteen ylitykseen asetetaan yleensä viiveeksi 20 minuuttia
  • Jos viive on asetettuna niin järjestelmässä käynnistyy ajastin, kun mitataan ensimmäinen lämpötila yli +8 asteen. Jos lämpötila palautuu alle +8 asteeseen ennen 20 minuutin täyttymistä, hälytysilmoitus hylätään ja käyttäjälle ei turhaan ilmoiteta asiasta
  • Jos 20 minuutin aikana ei mitata yhtään lämpötilaa rajojen sisällä, hälytys laukeaa
  • Heti: Jos jääkaapin lämpötila menee esim. alle +0.5 asteen, ei tilanne yleensä korjaannu itsestään. Tällaisesta tapauksesta halutaan ilmoitus aiemmin. Jos hälytykselle ei ole määritelty viivettä, laukeaa hälytys heti ensimmäisestä rajan alapuolella olevasta mittauksesta.
  • Toisena vaihtoehtona on laittaa jääkaapin ylärajalle (+8) viiveeksi 20 minuuttia ja alarajalle (+2) viiveeksi 6 minuuttia (anturi mittaa lämpötilan viiden minuutin välein, joten jo kaksi mittausta rajan alapuolella laukaisee hälytyksen)
 • Käsittele automaattisesti: Tämäkin on ominaisuus lähinnä kaluston seurantaan (saapumisilmoitukset)

Toisella välilehdellä määritetään se, kenelle ja miten ilmoitetaan silloin, kun hälytys laukeaa. Painikkeesta ”Lisää kontakti” saat näkyviin valikon, jossa on vaihtoehtoina:

 • Yhteyshenkilö: Henkilö, jolle on luotu Seemoto -käyttäjätili (sisältää henkilön sähköpostiosoitteen)
 • Yhteyshenkilöryhmä: Jos Seemoto on käytössä useammassa toimipisteessä ja kaikissa on lukuisia käyttäjiä, on helpompi luoda käyttäjäryhmä kuin lisätä jokaiselle käyttäjälle näkyvyys erikseen
 • Sähköposti: Hälytysilmoitus on mahdollista lähettää myös sellaiseen sähköpostiosoitteeseen, jolle ei ole luotu Seemoto -käyttäjätiliä. Esim. apteekkarin oma @gmail -osoite
 • Puhelin: Tekstiviestihälytykset - Ilmoita puhelinnumero kansainvälisessä muodossa (+358401234567)
 • Valitse yksi yllä olevista ja klikkaa tallenna
 • Valitessasi Yhteyshenkilön (Seemoto -käyttäjätili) on mahdollista määrittää ilmoituksen näkyvyydeksi
  • Web: Tämä määrittää sen, näkeekö kyseinen käyttäjä tämän hälytysmäärityksen ilmoitukset Seemoto -käyttöliittymässä
   • Esim. apteekkari haluaa saada tiedon kaikkien toimipisteiden hälytyksistä, mutta sivuapteekin henkilökunnalle on turha näyttää pääapteekin jääkaappihälytyksiä
  • Sähköposti: Jos tämä on valittuna niin siihen sähköpostiosoitteeseen, jolle Seemoto -käyttäjätili on luotu, lähtee ilmoitus tämän hälytyksen lauetessa.
 • Jos valitset rivillä ”Kaikki käyttäjät” sarakkeen Web aktiiviseksi, näkyvät tämän hälytyksen ilmoitukset kaikilla käyttäjillä Seemoto -käyttöliittymässä.

Alla oleva ohjevideon avulla opit määrittelemään hälytykset

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Viranomaistarkastukset

Fimea ei vaadi mittalaitteilta voimassaolevaa kalibrointitodistusta vaan ainoastaan vuosittain suoritettavan jaksottaisen varmistuksen. Lisäksi Fimea suorittaa apteekkitarkastuksia kaikille apteekeille aika ajoin.

Jaksottainen varmistus

Jaksottaisen varmistuksen vaatimuksiin tutustut sivulla Jaksottainen varmistus.

Kalibrointi

Fimea ei vaadi lämpötilan valvontaan osallistuvilta mittalaitteilta voimassa olevaa kalibrointitodistusta, mutta voimassaoleva kalibrointitodistus osoittaa että mittalaitteet on tarkistettu asianmukaisesti, josta todistuksena on tarkastajan tiedoilla varustettu mittauspöytäkirja (kalibrointitodistus).


Seemoto-anturit ovat paristokäyttöisiä. Anturin paristo kestää keskimäärin kolme vuotta. Kokonaispalveluasiakkaana teillä on laitteille takuu niin pitkään, kun jatkatte asiakkaanamme. Jos havaitsette pariston tyhjenemisen, tulee teidän ilmoittaa siitä osoitteeseen support@seemoto.com. Me lähetämme teille uuden anturin tyhjentyneen tilalle ja te lähetätte vanhan meille. Pariston kesto on noin kolme vuotta ja jos teillä on esim. viisi anturia, voi niiden tyhjenemisillä olla väliä useita kuukausia. Lopulta paristo kuitenkin tyhjenee yllättäen. Laitteen toiminta ei hiivu vaan se toimii moitteetta, kunnes se lakkaa toimimasta kokonaan.

Kalibroinnin yhteydessä asiakas saa uudet anturit, joissa on uudet paristot sekä jokaiselle anturille uuden kaksi vuotta voimassa olevan kalibrointitodistuksen. Jokaisen anturin päällä lukee, minkä nykyisen anturin tilalle se tulee vaihtaa. Irrotatte vanhan anturin taustalevystään ja laitatte uuden anturin sen tilalle. Seemoto -palvelussa mittaukset jatkuvat keskeytyksettä vaihdon yli eikä vaihdolla ole mitään muutakaan vaikutusta palvelun käyttäjälle.

Meillä on tiedossa, milloin kunkin asiakkaan antureiden kalibrointitodistukset ovat vanhenemassa ja olemme asiakkaaseen yhteydessä hyvissä ajoin. Jos asiakas päätyy ottamaan meiltä kalibrointipalvelun, ei hänen käytännössä tarvitse kantaa huolta paristojen tyhjenemisestä. Kalibrointimme myös kattaa jaksottaisen varmistuksen vaatimuksen kyseisen vuoden osalta.

Kalibrointiin tutustut sivulla Kalibrointi 

Valvovan viranomaisen tarkastuskäynti

Ennen tarkastusta Fimea ilmoittaa, että haluaa nähdä esim. edellisen heinäkuun lämpötilavalvonta- ja poikkeamaraportit.


Viranomaiselle voi näyttää raportit Seemotosta suoraan tietokoneen näytöltä tai vaihtoehtoisesti tarvittavat raportit voi ottaa palvelusta PDF -mudossa ja tulostaa paperille ennen tarkastajan saapumista.

 • Lämpötilaraportit:  Valitse vuorollaan jokainen kohteesi (esim. Jääkaapit, Viileäkaapit, Huoneenlämpö) ja klikkaa linkkiä ”Mittausarvoraportti”. Muuta raportissa päivämäärä alkaen ja päättyen kenttiin oikeat päivämäärät (esimerkkitapauksessamme 1.7.20xx - 31.7.20xx) ja klikkaa painiketta ”Katso raportti”. PDF:n sai klikkaamalla graafin yläpuolella olevasta kuvakerivistä punaista PDF -kuvaketta.
 • Poikkeamaraportit: Jos pyydettynä ajanjaksona on ollut poikkeamatilanteita, valitse yläriviltä ”Hälytykset” ja klikkaa linkkiä ”Hälytysraportti”. Avautuvassa raportissa vaihda taas päivämäärät ja saat listan kaikista tuolla aikavälillä tapahtuneista lämpötilan poikkeamista. Jokaisen rivin oikeassa reunassa on taas tuttu PDF -kuvake.

Alla olevasta videosta näet mittaustulosten tarkistamiseen liittyvän ohjeistuksen

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Ongelmatilanteet lämpötilavalvonta

Seemoto-anturit kommunikoivat tukiaseman kanssa langattomasti. Yleensä tuo yhteys pysyy päällä sen jälkeen, kun laitteet on asennettu hyville paikoille ja ohjeittemme mukaisesti. On kuitenkin mahdollista, että yhteys katkeaa hetkellisesti tai joskus pidemmäksikin ajaksi. Tähän voi olla useampia syitä.


Anturit mittaavat lämpötilan viiden minuutin välein, lähettävät sen tukiasemalle ja saatuaan tukiasemalta kuittauksen viestin vastaanottamisesta ne menevät taas viideksi minuutiksi nukkumaan. Jos anturi ei saa tukiasemalta kuittausta vastaanotetusta viestistä, se alkaa tallentaa mittauksia sisäiseen muistiinsa viiden minuutin välein. Puolen tunnin välein anturi kyselee, olisiko sen kuuluvuusalueella tukiasemaa. Saatuaan yhteyden tukiasemaan se lähettää kaikki mittaukset sisäisestä muististaan ja palaa taas tilaan, jossa se lähettää jokaisen mittauksen heti sen mitattuaan.

Päänäkymässä kunkin kohteen kohdalla näkyy, kuinka kauan kyseisen laitteen viimeisestä lähetyksestä on kulunut. Jos viimeisestä lähetyksestä on alle tunti aikaa niin ei kannata ryhtyä toimenpiteisiin. Todennäköisesti anturi palaa linjoille itsestään.


Langaton lyhytaaltoinen signaali ei kulje kunnolla nesteen, metallin tai raskaiden rakenteiden läpi. Se kulkee ensisijaisesti heijastumalla seinien kautta. Huoneesta toiseen se kulkee todennäköisesti oviaukon kautta. Ihminen on pääasiassa nestettä ja jos esim. kaksi ihmistä jää keskustelemaan sopivalle paikalle jääkaapin eteen, voi anturin yhteys tukiasemaan katketa hetkellisesti. Jos päänäkymästä huomaa, että joku anturi on ollut poissa linjoilta esim. kaksi tuntia, kannattaa tarkistaa, löytyykö tälle jotain selitystä. Ensimmäiseksi kannattaa käydä tarkistamassa, että:

 • anturi ei ole irronnut taustalevystään
 • kulkeutunut jääkaapin takaosaan
 • tuotteita ei ole pakattu kiinni anturiin (anturin ympärillä olisi aina hyvä olla muutama sentti tyhjää tilaa)
 • tukiasema on kiinni sähköissä ja sen eteen ei ole pakattu tavaroita
Jos löydät jonkun selittävän tekijän yhteyskatkolle niin korjaa se. Samalla kannattaa myös irrottaa anturi taustalevystään hetkeksi. Tämä kannattaa tehdä, vaikka et mitään selkeää syytä havaitsisikaan. Anturissa ei ole erillistä virtakytkintä, mutta sen taustalevyssä on magneetti, joka toimii ”virtakytkimenä”. Kun anturi havaitsee, että magneetti on poistunut sen takaa, menee se nukkumaan. Anturi tarkistaa magneetin läsnäolon minuutin välein. Jos siis irrotat anturin taustalevystä ja kytket heti takaisin, ei se huomaa olleensa irti ollenkaan. Anturi vilkauttaa oikeassa yläkulmassaan punaista lediä havaittuaan irrotuksen taustalevystä. Tämän jälkeen, kun painat anturin takaisin kiinni taustalevyyn, vilkauttaa se 15 sekunnin kuluessa vihreää lediä, jos se saa yhteyden tukiasemaan tai punaista lediä, jos ei saa yhdeltäkään tukiasemalta vastausta. Tämä taustalevystä irrottaminen kannattaa tehdä siksikin, että tämän jälkeen anturi lähtee heti etsimään tukiasemaa sen sijaan, että odottaisi puoli tuntia.

Huomioi, että anturilla kestää hetken, ennen kuin se ehtii lähettää kaikki sisäiseen muistiinsa tallentamat mittaukset. Varsinkin siinä tapauksessa, että anturi on ollut poissa linjoilta pidemmän aikaa. Jos siis näet anturin vilkauttavan vihreää lediä liittymisen merkiksi niin älä huolestu vaikka mittaukset eivät näykään Seemoto -palvelussa välittömästi tämän jälkeen.

Alla olevasta videosta saat ohjeita vianmääritykseen

Kaikki Seemoto -aiheiset videot loydät Seemoto Youtube kanavalta

Etkö löytänyt vastausta haluamaasi aiheeseen tai heräsikö mieleesi jokin uusi aihe, johon kaipaisit apua? Voit olla yhteydessä Seemoto-tukitiimiin saadaksesi apua Seemoton käyttöön tai esimerkiksi apteekkikauppaan liittyviin toimenpiteisiin.

Ota yhteyttä Seemoto-tukeen
Seemoto lämpötilavalvonta muistilista auttaa järjestelmän käytössä

Lataa muistilista

Lataa itsellesi muistilista, jonka avulla varmistat Seemoton parhaan mahdollisen toimivuuden

Lataa lämpötilavalvonta muistilista