Seemotoapteekeille lämpötilavalvonta
 • UPS varavirtalaitteet apteekkiin

  Energia-teollisuus ja viranomaiset valmistelivat talveksi 2022–2023 toimia mahdollisen sähköpulan varalta. Sähkökatkot ovat viimeinen sähköpulassa käytettävä keino ja viimeisen tiedon perusteella sähkökatkot olisivat olleet enimmillään kahden tunnin mittaisia. Onneksi niiltä viime talvena vältyttiin ja samaa toivotaan tietysti tulevalta talvelta. Lisätietoja aiheesta Fingrid:n verkkosivuilta.

  Mahdolliset sähkökatkokset, vaikka olisivatkin vain 2 tuntia kestävät, aiheuttavat apteekissa haasteita, riippumatta vuorokaudenajasta jolloin tapahtuvat. Varmista siis lääketurvallisuus, vältä kassa- ja tietojärjestelmien kaatumiset sekä niistä johtuvat mahdolliset vauriot sähkökatkosten seurauksena.
  UPS varavirta apteekkitarpeisiin - sekä jääkaappi ja tietojärjestemät

Laadukkaat Schneider-Electric APC Li-ion Easy UPS Varavirta-laitteet apteekkiin

Kauttamme saa nyt apteekkiin laadukkaat, uuden sukupolven Schneider Electric:n APC Easy UPS varavirtalähteet ja niihin liittyvät palvelut. Nämä Lithium-ion akkuteknologiaan perustuvat On-Line varavirta järjestelmät soveltuvat niin tietojärjestelmien kun jääkaappien varavoimalähteeksi. Jos tältä sivulta ei löydy sopivaa tuotetta, on meiltä tilattavissa myös muita APC UPS malleja. Ota yhteyttä, niin katsotaan millainen ratkaisu on Sinulle paras. Tilatut tuotteet toimitetaan kätevästi suoraan apteekille ja ne on helppo asentaa ohjeidemme mukaan. 


Easy UPS-laitteilla varmistat niin kriittisten tietojärjestelmien, kun myös jääkaappien toiminnan  sähkökatkon sattuessa, useiden tuntien, tai jopa vuorokauden ajan. Olemme valikoineet APC UPS mallistosta parhaiten apteekeille soveltuvat vaihtoehdot. Voit tilata nämä tuotteet kauttamme. Kuljetus apteekkiin kuuluu myös aina hintoihimme!


Easy UPS varavirta laitteiden toimitusaika on varastotilanteesta riippuen muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen siitä löytyykö tuotetta varastosta. Pyrimme päivittämään varastotilannetta näille sivuille. Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon +358505956201 tai sähköpostilla osoitteeseen sales@seemoto.com.

Ohjeita Apteekin UPS-järjestelmän hankintaan

 • Jääkaappia/jääkaappeja ei suositella kytkettäväksi samaan UPS-laitteeseen, joka suojaa kassa- ja IT-järjestelmiä. Tämä siksi, että jääkaappien kompressorin moottorin käynnistyksestä aiheutuva induktiivinen kuorma, erityisesti vanhoilla akustoilla, voi aiheuttaa häiriöitä muiden samaan UPS:iin kytkettyjen laitteiden toiminnassa.
 • Jääkaappi aiheuttaa kompressorin moottorin käynnistyessä lyhytaikaisen (alle 1 sekunti), mutta korkean (noin 1000-1500W) hetkellisen kuorman UPS:lle. Tämän korkean ns. induktiivisen kuorman johdosta kaikki UPS:t eivät sovellu tähän tehtävään, vaan UPS-järjestelmän valinta on suoritettava huolella ja järjestelmän toimintakuntoa on seurattava ja ylläpidettävä.
 • Minkään valmistajan UPS laitteet, joiden kokonaislähtöteho on alle 1500VA, eivät sovellu jääkaappien varavirtalähteeksi, mutta soveltuvat hyvin erilaisille kassa- ja IT-järjestelmille. UPS:n antama lähtöteho pitää olla kuitenkin riittävä siihen kytkettyyn kokonaiskuormaan nähden. 
 • APC Easy UPS laitteita, joiden kokonaislähtöteho on minimissään 1500VA voidaan käyttää turvallisesti yhden jääkaapin varavirtalähteenä.  Jatkuvasti kytkettynä UPS:iin voi siis olla vain yksi jääkaappi. Akuutissa sähkökatkostilanteessa ja VALVOTUSTI voidaan UPS:iin kytkeä väliaikaisesti toinenkin jääkaappi, mutta tämä voi vaikuttaa merkittävästi varakäyntiaikaan ja UPS-laitteiden toimintaa kannattaa valvoa paikan päällä.
 • APC Easy UPS laitteita, joiden kokonaislähtöteho on 3000VA tai ylitse, voidaan käyttää turvaamaan kahden jääkaapin toimintaa. Jatkuvasti kytkettynä UPS:iin voi siis olla kaksi jääkaappia. Akuutissa sähkökatkostilanteessa ja VALVOTUSTI voidaan UPS:iin kytkeä väliaikaisesti useampi jääkaappi, mutta tämä voi vaikuttaa merkittävästi varakäyntiaikaan ja UPS-laitteiden toimintaa kannattaa valvoa paikan päällä.
 • UPS-järjestelmän taakse kytkettyjen laitteiden keskimääräinen tehonkulutus sähkökatkon sattuessa vaikuttaa laitteiden varakäyntiaikaan merkittävästi. Karkeasti: Tietokoneen keskimääräinen kulutus 30-80W/kpl, Jääkaapin 20-45W/kpl, Seemoto WGW tukiaseman noin 1-2W - Jääkaappien kulutus riippuu kaappien energatehokkuudesta, iästä, huoneen lämpötilasta (kesä/talvi) sekä koska ja miten niiden täyttö on toteutettu.
 • Varakäyttöajat vaihtelevat merkittävästi eri UPS laitteiden välillä ja tämä johtuu käytetyistä akuista, niiden koosta, määrästä ja iästä. Erityisesti lyijyakuilla varustetujen UPS-laitteiden akut ikääntyvät nopeasti ja varakäyttöaika voi laskea jo muutamassa vuodessa lähes olemattomiin. APC Easy UPS laitteiden Lithium-ion akkujen elinikä on huomattavasti lyijyakkuja pidempi!
 • Valtaosa markkinoilla tarjottavista UPS-laitteista perustuvat lyijyakkuihin. Lyijyakut vanhenevat käytössä ja valmistaja lupaa eliniäksi maksimissaan noin 3-5 vuotta. Jääkaapin kompressorin käynnistäminen on lyijyakulle myrkkyä, ja odotettavissa oleva elinikä voi olla merkittävästikin lyhyempi. Lyijyakustot onkin vaihdettava uuusiin, kun niiden suorituskyky laskee tasolle, jolloin varoaikavaateet eivät enään toteudu. Akustot voivat myös joskus rikkoutua yllättäenkin, jolloin akuston suorituskyky laskee nopeasti.
 • Akustojen kunnon aktiivinen seuranta ja ylläpito on erityisen tärkeää, jos UPS:ia käytetään jääkaappien varavirtalähteenä. Heikentynyt akusto ei jaksa käynnistää jääkaapin kompressoria eikä jääkaappi siksi välttämättä toimi minuuttiakaan sähkökatkon sattuessa.
 • Jotta UPS-järjestelmä täyttää asetetut varoaikavaatimukset sähkökatkon sattuessa, täytyy akustojen kuntoa seurata/valvoa myös tästä syystä.
 • Easy UPS laitteiden akustot ovat Lithium-ion teknologiaa hyödyntäviä ja niiden odotettavissa oleva elinikä on huomattavasti lyijyakkuja pidempi. Akkujen kuntoa voidaan seurata UPS-yksikön LCD-näytön kautta. Mikäli UPS-järjestelmä on ostettu itselle, on seuranta syytä ohjeistaa apteekin toimintaohjeisiin, jolloin seuranta on systemaattista ja dokumentoitua.
 • Seemoton Easy UPS palvelutuotteessa UPS-laitteiden valvonta ja akustojen ylläpito ja uusinta on integroitu osaksi Seemoto-palvelua!

Varoitus UPS:ien käytöstä jääkaappien varavirtalaitteena

VAROITUS: UPS-laitteiden käyttö jääkaappien varavirtalähteenä ei ole yksinkertaista! Vaikka jääkaapin keskimääräinen tehonkulutus on pieni, kaapin koosta ja mallista riippuen keskimäärin noin 20-45W, on huomioitavaa, että jääkaapin kompressorin käynnistyshetkellä (alle sekunnin ajan) hetkellinen tehonkulutus  on korkea, jopa 1000-1500W. UPS-varavirtalaitteet eivät ole suunniteltu induktiivisille kuormille, joita myös jääkaappi käynnistyessään edustaa. Mikäli UPS-laite ei tuohon hetkittäiseen korkeaan tehontarpeeseen pysty vastaamaan on mahdollista, että jääkaapin kompressori ei käynnisty ollenkaan, UPS vikaantuu tai sen sisäinen varosulake laukeaa, jääkaappi vikaantuu ja/tai UPS:n samaan ulostuloon, jääkaapin rinnalle kytkettyjen muiden laitteiden toiminta häiriintyy. Pahimmillaan jääkaapin kompressorin moottori ei käynnisty vaan jää oikosulkuun ja ylikuumenee ja aiheuttaa palovaaran.


UPS-varavirtalähteen käyttäminen jääkaapin virtalähteenä on kuitenkin mahdollista kun:

 1. UPS:n kuormana olevien, jatkuvasti kytkettyjen jääkaappien määrä pidetään maltillisena eli 1-2 jääkaappia UPS:n ulostulotehosta riippuen (akuutissa sähkökatkon aikaisessa tilanteessa ja valvottuna jääkaappien määrää voidaan tästä kuitenkin kasvattaa)
 2. UPS-laitteeksi valitaan laadukas ja riittävän suurella ulostuloteholla varustettu malli, joka pystyy vastaamaan hetkelliseen kompressorin moottorin käynnistyksestä aiheutuvaan suureen tehontarpeeseen. 
 3. UPS akustojen kuntoa valvotaan ja ajan kuluessa heikentyvät akustot uusitaan oikea-aikaisesti. (Vanhentuneet, heikkotehoiset akustot eivät pysty vastaamaan jääkaappien kompressorin käynnistyksestä aiheutuviin virtapiikkeihin => jääkaapit eivät toimi tällöin ollenkaan.) 

Easy UPS-laitteet kassa- ja IT-järjestelmille

SMX750-sarjan laitteet soveltuvat kaikkeen kassa- ja IT-järjestelmien sähkön turvaamiseen aina 600W asti (vastaa noin 10-15 PC:tä). SMX750-sarjaa ei suositella jääkaappien varavirtalähteeksi rajallisen ulostulotehon takia. Jääkaappien varavirtalähteeksi sovetuvat SMX1500- ja SMX3000-sarjan laitteet.

SMX750 sarjan toiminta-aika eri kokoonpanoilla

Alla listattu SMX750I laitteen (ja SMX750INC, joka varustettu etäseurantavalmiuksilla) toiminta-ajat eri kuormilla, sekä ilman lisäakkupakettia (vaalean vihreä), että lisäakkupaketeilla (1 - sininen, 2 - oranssi, 3 - turkoosi, 4 - tumman vihreä, 5 -  vaalean ruskea). Minimikuorma 50W vastaa noin kahta jääkaappia, 100W vastaa 3-4 jääkaappia jne...


Taulukon perusteella on helppo määrittää itselle sopiva kokoonpano. Esimerkiksi: Tarve on UPS:lle, jolla varmistetaan kassa- ja IT-järjestelmien toiminta 2 tunnin sähkökatkoksen ajan. Järjestelomien yhteenlaskettu tehonkulutus on noin 200W. Taulukon mukaan 200W kuormalla SMX750I ilman lisäakkuja riittää reilun 1h varoaikaan ja yhdellä lisäakulla varoaika on nousee reiluun neljään tuntiin. Tässä tapauksessa sekä SMX750I ilman lisäakkuja, että yhdellä  SMX48RMBP2U lisäakulla ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

UPS toiminta-ajat eri kuormilla

APC SMX750I (749€ + ALV)

APC Smart-UPS X, Line Interactive, 750VA, räkki-/tornimalli 2U, 230V, 8x C13 IEC, SmartSlot, pidennetty käyttöaika
Smart-UPS on älykäs, helppokäyttöinen ja todella energiatehokas UPS-laite. Akun käyttöiän ennustin ilmaisee tarkan kuukauden ja vuoden, jolloin akku tulee vaihtaa uuteen. Lämpötilakompensoitu lataaminen pidentää akun käyttöikää ja virtamittaustoiminto valvoo energiankulutusta. Laitteen interaktiivinen LCD-näyttö välittää yksityiskohtaiset tila-, konfiguraatio- ja diagnoositiedot. 
 • Tuotenimike: APC SMART-UPS X 750VA RACK/TOWER LCD 230V
 • Tuotekoodi: SMX750I
 • EAN-koodi: 731304268581
 • Takuu: 3V

Yleistä

 • Lähtöteho: 600W
 • Tuloliitäntä: IEC-320 C14
 • Kokonaislähtöteho: 750VA
 • Käyntiääni: 40dB

Toiminta

 • Latausaika: 3h
 • Käyttölämpötila: 0 - 40°C
 • Suhteellinen kosteusalue: 0 - 95%
 • Varastointilämpötila: -15 - 45°C

Koko ja paino

 • Tuotteen korkeus: 89mm
 • Tuotteen leveys: 432mm
 • Tuotteen syvyys: 490mm
 • Tuotteen paino: 22.05kg

Liitynnät

 • Kaapelin pituus: 1.83m
 • Liitynnät: Smart-Slot,USB
 • Ulostulot: 8 x IEC 320 C13, 2 x IEC Jumpers
 • Muoto: Rack / Tower

Lue lisää valmistajan tuotesivulta

APC SMX750INC (1149€ + ALV, sisältää toimituksen apteekkiin)

Kuten SMX750I, mutta laitteessa on mukana verkko-kortti, jolloin se voidaan liittää etäseurantaan. Etäseurannan voi pystyttää itse Schneider-Electric EcoStruxureIT järjestelmää käyttäen (www.ecostruxureit.com). Seemoto tulee myös tarjoamaan keskitettyä etäseurantaa kaikille apteekkiasiakkaille lähitulevaisuudessa. Tästä tiedotetaan myöhemmin.

Lue lisää valmistajan tuotesivulta

APC SMX1500 sarja järeämmällekin IT-järjestelmälle ja/tai yhdelle jääkaapille

SMX1500-sarjan laitteet soveltuvat järeämpäänkin kassa- ja IT-järjestelmien sähkön turvaamiseen. Aina 1200W jatkuvaa tehoa, joka vastaa noin 20-30 PC:tä. SMX1500-sarjaa voi vaihtoehtoisesti käyttää turvallisesti yhden, jatkuvasti kytkettynä olevan jääkaapin varavirtana. Akuutissa sähkökatko-tilanteessa laitteeseen voi VÄLIAIKAISESTI ja VALVOTUSTI kytkeä toisen jääkaapin, mutta tällöin ei muuta suositella laitteella olevan merkittävää muuta kuormaa.

SMX1500 sarjan toiminta-aika eri kokoonpanoilla

Alla listattu SMX1500RMI2U (ja SMX1500RMI2UNC) laitteen toiminta-ajat eri kuormilla, sekä ilman lisäakkupakettia (A), että lisäakkupaketeilla (B - yksi lisäakusto, C - kaksi lisäakustoa, D - kolme lisäakustoa, E - neljä lisäakustoa). 


Taulukon perusteella on helppo määrittää itselle sopiva kokoonpano. Esimerkiksi: Tarve on UPS:lle, jolla varmistetaan 1 jääkaapin toiminta 12 tunnin sähkökatkoksen ajan (esimerkiksi yön ylitse). Pitkittyneessä sähkökatkostilanteessa on suunnitelma mennä apteekkiin paikalle, ja kytkeä myös toinen jääkaappi varavirtaan ja valvoa järjestelmän toimintaa paikan päällä. Jääkaappien tehonkulutus riippuu jääkaappien mallista ja iästä ja oletettavasti on välillä noin 60-80W. Taulukon mukaan tälläisella kuormalla SMX1500-sarjan laite toimii ilman lisäakkuja noin 2h vja yhdellä lisäakulla varoaika kasvaa noin 7 tuntiin. Hyvä valinta tässä tapauksessa olisi SMX1500-sarjan laite yhdellä  SMX48RMBP2U lisäakulla.

UPS toiminta-ajat eri kuormilla

APC SMX1500RMIU2 (1590€ + ALV)

APC Smart-UPS X, Line Interactive, 1500VA, räkki-/tornimalli 2U, 230V, 8x C13 IEC, SmartSlot, pidennetty käyttöaika
Smart-UPS on älykäs, helppokäyttöinen ja todella energiatehokas UPS-laite. Akun käyttöiän ennustin ilmaisee tarkan kuukauden ja vuoden, jolloin akku tulee vaihtaa uuteen. Lämpötilakompensoitu lataaminen pidentää akun käyttöikää ja virtamittaustoiminto valvoo energiankulutusta. Laitteen interaktiivinen LCD-näyttö välittää yksityiskohtaiset tila-, konfiguraatio- ja diagnoositiedot. 
 • Tuotenimike: APC SMART-UPS X 1500VA RACK/TOWER LCD 230V
 • Tuotekoodi: SMX1500RMI2U
 • EAN-koodi: 731304268598
 • Takuu: 3V

Yleistä

 • Lähtöteho: 1200W
 • Tuloliitäntä: IEC-320 C14
 • Kokonaislähtöteho: 1500VA
 • Käyntiääni: 40dB

Toiminta

 • Latausaika: 3h
 • Käyttölämpötila: 0 - 40°C
 • Suhteellinen kosteusalue: 0 - 95%
 • Varastointilämpötila: -15 - 45°C

Koko ja paino

 • Tuotteen korkeus: 89mm
 • Tuotteen leveys: 432mm
 • Tuotteen syvyys: 490mm
 • Tuotteen paino: 24.82kg

Liitynnät

 • Kaapelin pituus: 1.83m
 • Liitynnät: Smart-Slot,USB
 • Ulostulot: 8 x IEC 320 C13, 2 x IEC Jumpers
 • Muoto: Rack / Tower

Lue lisää valmistajan tuotesivulta

APC SMX3000 sarja kahdelle jääkaapille

You can edit text on your website by double clicking on a text box on your website. Alternatively, when you select a text box a settings menu will appear. your website by double clicking on a text box on your website. Alternatively, when you select a text box

SMX750 sarjan toiminta-aika eri kokoonpanoilla

Alla listattu SMX750I (ja SMX750INC) laitteen toiminta-ajat eri kuormilla, sekä ilman lisäakkupakettia (vaalean vihreä), että lisäakkupaketeilla (1 - sininen, 2 - oranssi, 3 - turkoosi, 4 - tumman vihreä, 5 -  vaalean ruskea). Minimikuorma 50W vastaa noin kahta jääkaappia, 100W vastaa 3-4 jääkaappia jne...


Taulukon perusteella on helppo määrittää itselle sopiva kokoonpano. Esimerkiksi: Tarve on UPS:lle, jolla varmistetaan 2 jääkaapin toiminta 12 tunnin sähkökatkoksen ajan (esimerkiksi yön ylitse). Jääkaappien tehonkulutus riippuu jääkaappien mallista ja iästä ja oletettavasti on välillä noin 40-80W. Taulukon mukaan 60W kuormalla SMX750I ilman lisäakkuja riittää reilu 4h varoaikaan ja yhdellä lisäakulla varoaika on reilu 15h. Hyvä valinta tässä tapauksessa olisi SMX750I yhdellä  SMX48RMBP2U lisäakulla.

UPS toiminta-ajat eri kuormilla

APC SMX750I (749€ + ALV)

APC Smart-UPS X, Line Interactive, 750VA, räkki-/tornimalli 2U, 230V, 8x C13 IEC, SmartSlot, pidennetty käyttöaika
Smart-UPS on älykäs, helppokäyttöinen ja todella energiatehokas UPS-laite. Akun käyttöiän ennustin ilmaisee tarkan kuukauden ja vuoden, jolloin akku tulee vaihtaa uuteen. Lämpötilakompensoitu lataaminen pidentää akun käyttöikää ja virtamittaustoiminto valvoo energiankulutusta. Laitteen interaktiivinen LCD-näyttö välittää yksityiskohtaiset tila-, konfiguraatio- ja diagnoositiedot. SMX750I laitteessa on 1kpl 
 • Tuotenimike: APC SMART-UPS X 750VA RACK/TOWER LCD 230V
 • Tuotekoodi: SMX750I
 • EAN-koodi: 731304268581
 • Takuu: 3V

Yleistä

 • Lähtöteho: 600W
 • Tuloliitäntä: IEC-320 C14
 • Kokonaislähtöteho: 750VA
 • Käyntiääni: 40dB

Toiminta

 • Latausaika: 3h
 • Käyttölämpötila: 0 - 40°C
 • Suhteellinen kosteusalue: 0 - 95%
 • Varastointilämpötila: -15 - 45°C

Koko ja paino

 • Tuotteen korkeus: 89mm
 • Tuotteen leveys: 432mm
 • Tuotteen syvyys: 490mm
 • Tuotteen paino: 22.05kg

Liitynnät

 • Kaapelin pituus: 1.83m
 • Liitynnät: Smart-Slot,USB
 • Ulostulot: 8 x IEC 320 C13, 2 x IEC Jumpers
 • Muoto: Rack / Tower

Lue lisää valmistajan tuotesivulta

APC lisäakusto SMX48RMBP2U (849€ + ALV, sisältää toimituksen apteekkiin)

APC SMX48RMBP2U lisäakusto voidaan asentaa Smart-UPS SMX750I (tai SMX750INC) yhteyteen, jolloin akkukapasiteetti kasvaa merkittävästi (864VAh). Lisäakustoja voidaan asentaa tarpeen mukaan 1-5 kappaletta. Pitkäkestoiset akkujärjestelmät tarjoavat joustavan käyttöajan kriittisille Smart-UPS-sovelluksille.
 • "Hot swappable" akut - Keskeytymätön virransyöttö suojatuille laitteille myös akkujen vaihdon aikana
 • Älykäs akunhallinta - Maksimoi akun suorituskyvyn, käyttöiän ja luotettavuuden älykkään, tarkan latauksen avulla.
 • Räkki-/tornimalli vaihtoehdot - Mahdollistaa laitteen käytön ja siirrettävyyden erilaisissa asennusvaihtoehdoissa.

Kysytyimmät

 • SMX750I / SMX750INC liitettävä lisäakku
 • Syöttöjännite: 48V
 • Takuu: 2v
 • Käyttöaika: 3-5v

Toiminta ja olosuhteet

 • Latausaika: 3h
 • Käyttölämpötila: 0 - 40°C
 • Suhteellinen kosteusalue: 0 - 95%
 • Varastointilämpötila: -15 - 45°C

Koko & paino

 • Tuotteen korkeus: 89mm
 • Tuotteen leveys: 432mm
 • Tuotteen syvyys: 490mm
 • Tuotteen paino: 28.64kg

Muuta

 • Voidaan asentaa Smart-UPS laitteen kanssa "samaan torniin" oikeanpuoleisin kuva yllä
 • Tukee myös räkkiasennusta. Räkit tilattavissa erikseen.

Lue lisää valmistajan tuotesivulta

Jatkojohto PZ42I-GR (24€ + ALV, sisältää toimituksen apteekkiin)

SUOSITTELEMME: Seemoto Smart-UPS Premium palvelutuote

Seemoto Smart-UPS Premium palvelu toimii seuraavasti:

 1. Asiakkalle toimitetaan etävalvottava SMX750INC Smart-UPS-laite (sekä mahdollisesti x kappaletta SMX48RMBP2U lisäakustoja). Toimitetuista laitteista tässä hankintavaiheessa asiakkaan omistukseen siirtyy muut laitteiston osat, mutta laitteiden sisällä olevat vaihdettavat akustot jäävät toimittajan omistukseen ja toimittaja tuottaa akut palveluna ja laskuttaa niistä kuukausittain palvelumaksu.
 2. Seemoto seuraa, valvoo ja huolehtii asiakkaan puolesta Smart-UPS järjestelmän suorituskyvystä Schneider-Electric:n EcoStruxureIT- järjestelmän kautta jonka kautta useiden apteekkien Smart-UPS-järjestemälmiä valvotaan keskitetysti. Akkujen vanhenemista voidaan seurata erittäin tarkasti ja ympäristöolosuhteiden (lämpötila, kosteus) ollessa epäedullisia, annetaan apteekille suosituksia UPS:n sijainnin ja olosuhteiden perusteella.
 3. Akustojen ollessa elinkaaren päässä, Seemoto tukitiimi toimittaa vaihtoakut apteekille ja ohjeistaa vanhojen akustojen palautukset.


EDUT ASIAKKALLE:

 1. Varmistat HELPOSTI UPS-järjestelmän jatkuvan, riittävän toimintakyvyn ja varoajat (seemoto varmistaa puolestasi)
 2. Saat automaattiset ilmoitukset sähkökatkoista ja niiden päättymisestä (joko integroituna Seemoto-palveluun tai suorina tekstiviesteinä)
 3. Apteekkikauppoen yhteydessä akkujen kunto ja jäljelläoleva elinaika ja/tai niihin liittyvät maksut eivät ole oleellista. Akustojen käytöstä maksetaan käytön mukaan ja uudet akut toimitetaan apteekille osana palvelua, sitten kun akuston vaihtoaika on käsillä.
 4. Smart-UPS Premium palvelun yhteyteen on suunnitteilla myös muita lisäarvopalveluita, kuten kytkettyjen kuormien energiankulutuksen seurannan ja sítä kautta (jääkaappien) vikatilojen tunnistuksen / energiakulutukseen liittyviä vinkkejä/suosituksia. Tiedotamme näistä lisäarvopalveluista tällä sivulla lähitulevaisuudessa.

Palvelut

Hälytys sähkökatkokses-ta / sen päättymisestä

Kuuluu palveluun...

Akustojen kunnon val-vonta ja raportointi

Kuuluu palveluun...

Järjestelmän suoritusky-vyn valvonta 

Kuuluu palveluun...

Pidennetty, palvelun-aikainen laitetakuu

Kuuluu palveluun....

SMX750INC huolto- ja akusto vaihtopalvelu**)

Kuuluu palveluun....

Lisäakustojen huolto- ja akusto vaihtopalvelu**)

Kuuluu palveluun, joissa lisäakusto...

**) akusto vaihtopalvelu = Uusi vaihtoakku toimitetaan asiakkaalle toimipisteeseen vaihto-ohjeineen. Akun voi vaihtaa ohjeita noudattaen ja sen voidaan tehdä "hot-swap" vaihtona virtaa katkaisematta. Vanha akusto palautetaan toimitajalle ohjeen mukaisesti (palautusmaksu maksettu).

BLACK FRIDAY TARJOUS: Premium Palvelupaketit nyt tilattavissa

Arvioitu toimitusaika 2-3 viikkoa!

Smart-UPS Premium​

 • Smart-UPS SMX750INC + tarvikkeet
 • Hankinta: 990€ + tarvikkeet*)  (+ ALV) 
 • ​kk-maksu: 19.90€/kk (+ ALV) 
 • Palvelut: APCRPC116 akusto, sen valvonta ja vaihtopalvelu**) + sähkökatkohälytykset

Smart-UPS Premium+1

 • SMX750INC + SMX48RMBP2U + tarvikkeet
 • Hankinta: 1360€ + tarvikkeet*)  (+ ALV) 
 • ​kk-maksu: 49.90€/kk (+ ALV) 
 • Palvelut: APCRPC116 ja 2x APCRPC115 akustot, niiden valvonta ja vaihtopalvelu**) + sähkökatkohälytykset (+ ALV)

Smart-UPS Premium+X

 • SMX750INC + X x SMX48RMBP2U + tarvikkeet
 • Hankinta: Lasketaan tapauskohtaisesti
 • ​kk-maksu: Lasketaan tapauskohtaisesti
 • Palvelut: APCRPC116 ja 2Xx APCRPC115 akustot, niiden valvonta ja vaihtopalvelu**) + sähkökatkohälytykset

*) tarvikkeet = ohjattavien laitteiden lukumäärän mukaan erikseen toimitettavat virtakaapelit. Virtakaapelit 8€/kpl + ALV

**) akuston vaihtopalvelu = Uusi vaihtoakku toimitetaan asiakkaalle toimipisteeseen vaihto-ohjeineen. Akun voi vaihtaa ohjeita noudattaen ja sen voidaan tehdä "hot-swap" vaihtona virtaa katkaisematta. Vanha akusto palautetaan toimitajalle ohjeen mukaisesti (palautusmaksu maksettu).