Ongelmia ?

Vaikka Seemoto on osoittautunut hyvin stabiiliksi järjestelmäksi, joskus senkin kanssa saattaa tulla ongelmatilanteita. Seemoto asiakaspalvelu auttaa niissä, mutta muutaman yksinkertaisen asian voi tehdä itsekin ennen yhteydenottoa.

Seemoto -anturit kommunikoivat tukiaseman kanssa langattomasti. Normaalisti yhteys pysyy päällä sen jälkeen, kun laitteet on asennettu hyville paikoille ohjeittemme mukaisesti. On kuitenkin mahdollista, että yhteys katkeaa hetkellisesti. Tähän voi olla useampia syitä.

Langaton lyhytaaltoinen signaali ei kulje kunnolla nesteen, metallin tai raskaiden rakenteiden läpi. Se kulkee ensisijaisesti heijastumalla seinien kautta. Huoneesta toiseen se kulkee todennäköisesti oviaukon kautta. Ihminen on pääasiassa nestettä ja jos esimerkiksi kaksi ihmistä jää keskustelemaan sopivalle paikalle jääkaapin eteen, voi anturin yhteys tukiasemaan katketa hetkellisesti.

Päänäkymässä kunkin kohteen kohdalla näkyy, kuinka kauan kyseisen laitteen viimeisestä lähetyksestä on kulunut. Jos viimeisestä lähetyksestä on alle tunti aikaa niin ei kannata ryhtyä toimenpiteisiin. Todennäköisesti anturi palaa linjoille itsestään. Jos anturi on ollut poissa linjoilta esim. kaksi tuntia, kannattaa tarkistaa, löytyykö tälle jotain selitystä.

Ensimmäiseksi kannattaa käydä tarkistamassa, että:
   • anturi ei ole irronnut taustalevystään
    • anturi ei ole kulkeutunut jääkaapin takaosaan
    • tuotteita ei ole pakattu kiinni anturiin (anturin ympärillä olisi aina hyvä olla muutama sentti tyhjää tilaa)
    • tukiasema on kiinni sähköissä ja sen eteen ei ole pakattu tavaroita

Jos löydät jonkun selittävän tekijän yhteyskatkolle, korjaa se. Samalla kannattaa myös irrottaa anturi taustalevystään hetkeksi. Tämän voi tehdä, vaikka et selkeää syytä havaitsisikaan. Anturissa ei ole erillistä virtakytkintä, mutta sen taustalevyssä on magneetti, joka toimii eräänlaisena virtakytkimenä. Anturi tarkistaa magneetin läsnäolon minuutin välein. Jos siis irrotat anturin taustalevystä ja kytket heti takaisin, se ei huomaa olleensa irti ollenkaan. Anturi vilkauttaa oikeassa yläkulmassaan punaista lediä havaittuaan irrotuksen taustalevystä. Tämän jälkeen, kun painat anturin takaisin kiinni taustalevyyn, se vilkauttaa 15 sekunnin kuluessa vihreää lediä, jos saa yhteyden tukiasemaan tai punaista lediä, jos ei saa tukiasemalta vastausta. 

Huomioi, että anturilta kestää hetken, ennen kuin se ehtii lähettää kaikki sisäiseen muistiinsa tallentamat mittaukset. Varsinkin siinä tapauksessa, että anturi on ollut poissa linjoilta pidemmän aikaa. Jos siis näet anturin vilkauttavan vihreää lediä liittymisen merkiksi niin älä huolestu vaikka mittaukset eivät näykään Seemoto -palvelussa välittömästi tämän jälkeen.

Alla on Youtubesta löytyvä ohjevideo yleisimpiin häiriötilanteisiin ja tarkemmat ohjeet, mitä itse voit tehdä niiden korjaamiseksi.