Apteekkarin vaihdos

Kun apteekkari syystä tai toisesta lopettaa apteekissa, myös Seemoto -lämpötilavalvonnan jatkosta pitää sopia. Kun muutoksen päivämäärä on tiedossa, tulee hyvissä ajoin ottaa yhteyttä Seemoton asiakaspalveluun (sähköposti support@seemoto.com). Asiakaspalvelijamme ottaa sen jälkeen yhteyttä, katsoo tapauskohtaisesti parhaan ratkaisun tilanteeseen ja auttaa selvittämään käytännön asioita.


Mikäli apteekkari itse ei jatka palvelun käyttöä toisessa kohteessa, Seemoto on mahdollista siirtää suoraan uudelle apteekkarille sellaisenaan. Tällöin kartoitetaan vain mahdolliset muutokset järjestelmään ja käyttäjätietoihin. Uusi apteekkari saa niin halutessaan myös noin tunnin mittaisen etäkoulutuksen.


Jos uusi apteekkari ei jatka Seemoton kanssa ja laitteet ovat olleet vuokralla, ne pitää palauttaa Seemoto -asiakaspalvelun osoitteeseen. Mikäli laitteet on hankittu omaksi ja siten jäävät tarpeettomaksi, ne voi siinäkin tapauksessa palauttaa meille, jolloin huolehdimme niiden asiallisesta kierrättämisestä.